12 Mart 2013 Salı

Sevilla'da tapas

Endülüs gezimizden birkaç restoran tavsiyesiyle devam ediyorum.




Vineria San Telmo:

Bu restoranda birkaç istisna hariç bütün yemekleri tadımlık porsiyonlarda yani tapas olarak ısmarlayabiliyorsunuz. Bu sayede birçok çeşit denemek mümkün oluyor.

Mutfağı deniz ürünleri açısından zengin ülkelerde fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. O nedenle ağırlıklı olarak deniz ürünlü tapaları tercih ettik. Deniz ürünleri dışında dana, ördek ve vejetaryan seçenekleri de mevcut.

Denediğimiz ve unutamadığımız tatlardan bazıları şöyle:

Karamelize soğanlı sıcak peynir tartı (torta de Castuera): Eritilmiş peynir kıtır ekmekle beraber sunuluyor. Başlangıçlar arasından güzel bir seçim olabilir.



Photos of Vineria San Telmo, Seville
Torta de Castuera



Karides carpaccio, dana carpaccio : Carpaccio, çiğ et çok ince kesilerek hazırlanıyor. Et pişmediği için etin taze ve iyi kalitede olması çok önemli. Özellikle iri karides (king prawn) çeşidinden hazırlanmış karides carpaccio çok lezzetli.


Photos of Vineria San Telmo, Seville
Karides carpaccio


Izgara somon fileto, ızgara ton fileto: Deniz tuzu serpiştirilmiş ve hafif pişmiş taze somon ve ton balığı. Somonla beraber ratatouille ve tonla ise soğan compote (komposto) servis ediliyor. Ratatouille, kalan sebzeleri (kabak, patlıcan, biber, vb.) değerlendirmek amacıyla ortaya çıkan genelde garnitür olarak sunulan bir çeşit karışık sebze yemeği. Soğan kompostosu ise jülyen doğranıp tuz, şeker, sirke ve/veya şarap katılarak pişirilen soğana deniyor.



Photos of Vineria San Telmo, Seville
ızgara somon fileto ve ratatouille


Sübye mürekkepli spagetti ve deniz tarağı: Sarımsak soslu sübye mürekkepli spagetti üzerinde servis edilen ızgara deniz tarağı denediklerimiz arasında en başarılı kombinasyon.



Photos of Vineria San Telmo, Seville
sübye mürekkepli spagetti ve deniz tarağı

These photos of Vineria San Telmo are courtesy of TripAdvisor

Tapaların her biri hayranlık uyandırıcı. Yemeklerin fiyatları sundukları kaliteye göre çok uygun.

 

 

Bodega dos de Mayo:


Turistlerden çok yerli halkın hınca hınç doldurduğu tradisyonel bir tapa barı burası. Tapa porsiyonların fiyatları çoğunlukla 2-3 euro civarında. Izgara sübye, sarımsaklı karides, pane karides, morina kroket ve kızarmış hamsi menüsündeki deniz ürünlerinden birkaçı.



Beşamelli karides pane




Izgara sübye


Burada çok otantik olmasa da tavuk, kuzu etlerinden hazırlanmış ızgara şiş ve hemen hemen bütün tapas barlarda bulabileceğiniz ispanyol omletini (tortilla) de deneyebilirsiniz. Siparişlerinizi bardan ısmarlıyorsunuz. Sadece içkiler masaya servis ediliyor. Bodega dos de Mayo'nun atmosferi ve canlılığı en az yemekler kadar hoşumuza gitti diyebilirim. 



Photos of Bodega dos de Mayo, Seville
Bodega dos de Mayo
 This photo of Bodega dos de Mayo is courtesy of TripAdvisor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder